VIDEO! Au salvat vieți de ziua lor

Sute de copii s-au transformat astăzi în salvatori. Micuții au intrat în mijlocul acțiunii, au străbătut trasee complicate, i-au scăpat de pericole pe Achi și Daisy, două animăluțe buclucașe și în cele din urmă au stins și incendiul. Nu este vorba doar de rodul imaginției puștilor ci de o acțiune cu totul inedită a pompierilor botoșăneni, un cadou oferit copiilor chiar de ziua lor.

Cu ocazia zilei de 1 iunie, pompierii botoșăneni i-au transformat pe copii în salvatori. Acțiunea inedită a avut loc pe Pietonalul Unirii, în fața Muzeului Județean de Istorie. Aici a fost amenajat un traseu special pentru o intervenție specifică pompierilor. Micuții au primit echipamente și au intrat pentru câteva clipe în pielea salvatorilor de vieți. Traseul atent supravegheat de voluntari și angajați ai ISU a fost parcurs de cei mici. Punctul culminant a fost salvarea lui Achi și Daisy, iepurașul și ursulețul rămași captivi în capătul unui tobogan. Nu a lipsit nici exercițiul de stingere a incendiilor cu furtunul.

Acțiunea a fost o supriză deosebită pentru copii de ziua lor. Atât cei mici dar și părinții au apreciat inițiativa pompierilor botoșăneni.

Totodată pompierii și-au propus ca activitatea să nu fie numai distractivă ci și educativă, oferindu-le copiilor, prin joc, o lecție importantă despre salvarea vieților omenești.

Acțiunea va continua și sâmbătă pe Pietonalul Unirii, iar cei mici sunt așteptați să parcurgă traseul și să-i salveze pe cei doi prieteni de pluș.

Citeste si:

Facebook Comments