Au sărbătorit de Mihail și Gavril și mai apoi s-au urcat la volan

Au sărbătorit de Mihail și Gavril și mai apoi s-au urcat la volan

A fost puzderie de șoferi băuți, ieri seară, pe străzile din județul Botoșani. După ce au chefuit și au băut mai multe pahare de alcool, mai mulți conducători auto au prins curaj și s-au urcat la volan.

Pe 8 noiembrie, în jurul orei 02.30, un tânăr de 27 de ani, aflat la volanul unui autoturism și circula pe raza comunei Albești s-a izbit de un scuar de beton de pe drum.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un alt bărbat, de 47 de ani, din orașul Flămânzi, a fost depistat în trafic, marți seară, în timp ce conducea un autoturism pe DC 48, în localitatea Storeşti.
Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Câteva ore mai târziu, puțin după ora 22.00, un bărbat de 37 de ani din comuna Hudești a fost prins la volan deși a consumat înainte alcool. Bărbatul avea o concentraţie alcoolică de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În aceeaşi seară, în jurul orei 23.16, un tânăr de 22 ani, din comuna Viișoara a fost oprit în trafic de polițiști. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tuturor conducătorilor auto le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauze continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

 

Citeste si:

Facebook Comments