Au venit banii pentru motorină

Peste 270 de solicitări

Au venit banii pentru subvenția motorinei. Guvernul a alocat suma de 338,8 milioane de lei pentru plata ajutorului de stat, în anul 2016, pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură.

Conform datelor centralizate de Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură şi transmise către prefectul judeţului, la Botoşani sunt gestionate 272 de dosare prin care se solicită acest ajutor financiar. Beneficiarii sunt, de regulă, societăţi comerciale cu activitate în domeniul agricol, iar numărul acestora a cunoscut o creştere constantă în ultimii ani.

Săptămâna viitoare se vor vira sumele aferente restanţei din trimestrul III al anului 2015 şi plata integrală pentru trimestrul IV. Pentru că Trezoreria Statului poate emite aproximativ 3.000 de ordine de plată pe zi, întreaga operaţiune va dura circa patru-cinci zile.

„Rugămintea mea către specialiştii de la APIA este să mediatizeze cât mai bine toate noutăţile apărute, să-i informeze pe cei direct implicaţi, astfel încât de schemele de ajutor să beneficieze cât mai mulţi botoşăneni.”, este solicitarea prefectului de Botoşani, Dan Nechifor.

Pentru acest an, au intrat în vigoare mai multe noutăţi în acordarea sprijinului financiar pentru motorina utilizată în agricultură. Persoanele fizice pot fi acceptate ca potenţiali beneficiari ai prezentei scheme, dacă se autorizează ca persoană fizică autorizată sau întreprindere individuală. De subvenţia la motorină pot beneficia şi fermierii care au folosit utilaje închiriate, cu condiţia ca documentele sau facturile care atestă achiziţia combustibilului să fie pe numele beneficiarului care solicită subvenţia la motorină.

Cuantumul subvenţiei pentru un litru de motorină folosită în agricultură este de peste 1,80 de lei.

Citeste si:

Facebook Comments