Au vile, dar gătesc la butelie

Cartierul Doboșari și străzile adiacente s-au transformat în veritabile zone a oamenilor cu bani.

Pe terenul, cândva liber, au răsărit ca după ploaie, case impozante cu etaj și garduri masive. La doar câțiva kilometri de zona centrală a orașului, oamenii din Doboșari nu au însă acces la toate utilitățile. Le lipsește gazul, iar pe alocuri apa și canalizarea.

Peste 100 de persoane au semnat o petiție pe care au înaintat-o viceprimarului cu atribuții de primar în speranța că va ajunge gazul și pe strada lor.

În Doboșari s-a dezvoltat un falnic cartier de vile. Oameni cu bani au investit la periferia municipiului în ideea că vor beneficia și de utilități demne de oraș. S-au înșelat. Pe lângă drumurile încă neasfaltate până la poarțile caselor, nu au nici gaz.

Unii dintre cei ce și-au ridicat case, nu s-au mutat încă în ele.

Pe domnul Adrian l-am găsit tăind lemne, sursa lui de șătit și de căldură. Este printre primii locuitori de pe dealul Doboșarilor iar de aproape două decenii a tot așteptat să vină conducta cu gaz și la poarta lui.

Nu și-a pierdut speranța. Dacă el s-a obișnuit să trăiască și fără gaz, se gândește totuși la nepoți, cel puțin ei să beneficieze de condiții de oraș.

Doleanța locuitorilor din aceasta zonă a ajuns din nou la Primărie. Vicele Marian Murariu le dă o picătură de speranță.

Ar fi necesari aproximativ 230 000 de lei pentru extinderea retelei de gaz in Doboșari, strada Dumitru Furtună, Alee Iacob Iacobovici, strada Nicolae Pisoschi.

Citeste si:

Facebook Comments