Aur pentru Cătălina Ponor şi bronz pentru Larisa Iordache la bârnă, la Campionatele Europene de la Cluj

Aur pentru Cătălina Ponor şi bronz pentru Larisa Iordache la bârnă, la Campionatele Europene de la Cluj

Gimnasta Cătălina Ponor a câştigat, duminică, medalia de aur, iar Larisa Iordache a obţinut bronzul în finală la bârna de la Campionatele Europene individuale de la Cluj-Napoca.

Larisa Iordache a intrat a treia în finala de la bârnă şi a fost notată cu 13.966, iar Cătălina Ponor a intrat a şasea, fiind notată cu cea mai mare notă din concurs, 14.566.

La aproape 30 de ani, Ponor a cucerit la bârnă medalia de aur, cea mai înaltă distincţie la Campionatele Europene de la Cluj-Napoca, iar Larisa Iordache (20 de ani) a fost medaliată cu bronz. Medalia de argint i-a revenit sportivei olandeze Eythora Thorsdottir (14.066).

Cătălina Ponor a fost iniţial calificată şi la sol, dar a ratat ultimul act după declasarea notei, în absenţa unui element obligatoriu în exerciţiu.

Exerciţiul cu care Cătălina Ponor a câştigat aurul Gimnasta Cătălina Ponor a declarat, referindu-se la distincţia primită, că nici nu poate să vorbească de emoţie, în timp ce Larisa Iordache s-a arătat ”puţin dezamăgită” de evoluţia sa.

”A fost bine, un pic de emoţie, dar am trecut peste. Emoţiile au fost constructive şi asta mi-a adus medalia de azi, nici nu mai pot să vorbesc. Încă mai îmi tremură mâinile, pentru că am muncit foarte mult, mi-am dorit medalia din tot sufletul, mi-am dorit să mai cânte încă o dată imnul pentru noi românii. Mă bucur că am reuşit, iar medalia de azi intră la acele medalii speciale, între cele de la Atena. Dedic medalia tuturor românilor, în special părinţilor mei…”, a declarat Cătălina Ponor.

Citește mai mult: www.adevarul.com

Citeste si:

Facebook Comments