“Autismul în culori”

Motiv de bucurie pentru copii bolnavi de autism!

Începând cu anul 2014, municipiul Botoşani sărbătoreşte pe data de 2 aprilie „Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului” astfel anul acesta Asociația părinților copiilor cu autism din județul Botoșani a organizat o serie de activităţi dedicate atat copiilor bolnavi de autism dar şi parinţilor acestora. Activităţile se vor desfăşura în perioada 28 martie – 1 aprilie.

Aşadar astăzi între orele 10 – 12, Asociația părinților copiilor cu autism din județul Botoșani a organizat activitatea “Autismul în culori” – concurs de pictură. Acţiunea s-a desfăşurat la sediul Centrului TSA, cu participarea specialişilor implicaţi în recuperarea copiilor cu TSA. Astfel toţi copii prezenţi au fost îndemnaţi să realizeze tot felul de picturi, desene care în final au fost aplaudate şi premiate.

Aceste acţiuni se desfăşoară în speranţa că aceşti copii cu probleme şi deficienţe în comunicare şi adaptare în societate vor reuşi să se integreze mai uşor în comunităţile de copii îmbunatăţind astfel modul de comunicare al unui copil bolnav de autism cu terţe persoane şi invers.

Asociația părinților copiilor cu autism din județul Botoșani deţine la momentul actual un număr de 6 terapeuţi un număr aparent mic după spusele psihologului din cadrul centrului TSA.

În următoarele zile Asociația părinților copiilor cu autism din județul Botoșani mai au pregătite şi alte activităţi la care sunt asteptate toate persoanele interesate de această activitate stimulativă pentru aceşti copii.

Citeste si:

Facebook Comments