VIDEO! Autorități în alertă

Autorităţile sanitar-veterinare rămân în alertă, după incidentele de pestă porcină africană din Republica Moldova din urmă cu puţin timp.

În continuare, spun reprezentanţii instituţiei din Botoşani, sunt menţinute regulile şi interdicțiile de la cele două puncte de trecerea frontierei, mai ales că apar noi şi noi focar periodic, atât în Est cât şi în Ucraina.

Reprezentanţii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranța Alimentelor au instituit măsuri la frontieră încă de la sfârşitul anului trecut. După ce la doar câteva sute de metri de graniţa cu România, medicii veterinari au confirmat un focar de pestă porcină africană, imediat s-a interzis importul de carne de orice fel în ţară.

La cele două punct de trecere a graniţei din judeţ medicii veterinari au început atunci să facă gărzi permanente ca să asiste vameşii la controlul bagajelor. Şi acum se întâmplă la fel.

Până acum, spun angajaţii DSVSA, boala nu a intrat în judeţ. În schimb în ţară au fost cazuri de pestă porcină africană, cel mai recent la Baia Mare.

 

Citeste si:

Facebook Comments