Avem cu ce ne lăuda, dar știm cum?

Judeţul Botoşani are un potenţial turistic extraordinar dar, din păcate, nu este suficient de Bine promovat.

Fie că este vorba despre turismul cultural, ecumenic, sau orice alt fel, niciunul nu este exploatat corespunzător. Și atunci ce trebuie făcut pentru ca oamenii fascinați de cultură, ori istorie, sau de drumeții să vină în număr cât mai mare în județul Botoșani pentru a le vizita.

Pentru orice amator de drumeţii, judeţul Botoşani poate fi locul ideal pentru a petrece câteva zile libere, de relaxare, de recreere, și de ce nu de studiu.

Însă cum , din păcate, la capitolul infrastructură rutieră suntem deficitari, puțin oaspeți se încumetă să pornească la drum și să exploreze județul pe drumurile distruse și pline de gropi. Cât despre locurile în care turisții ar trebui să se poposească pentru odihnă…sunt foarte puține.

Ne putem lăuda cu zeci de personalităţi marcante care au văzut lumina zilei sau au copilărit pe aceste meleaguri binecuvântate cu atâtea frumuseți naturale. Mihai Eminescu, Ștefan Luchian, Nicolae Iorga, George Enescu, sau Patriarhul Teoctist, părintele Cleopa ori Sfântul ioan Iacob Hozevitul.Sunt doar câteva dintre personalitățile care au lăsat în urmă veritabile perle turistice. Promovarea acestor bijuterii turistice ar atrage ca un magnet vizitatorii români dar şi străini dacă vor fi mai mult valorificate şi promovate, dar pot aduce şi venituri considerabile judeţului.

Botoşănenii sunt de parere că, trăiesc într un oraş foarte frumos şi bogat din punct de vedere cultural,dar trebuie valorificat.

Citeste si:

Facebook Comments