Avem lege, dar nu o putem aplica

Avem lege, dar nu o putem aplica

Lipsesc normele metodologice

Avem lege, dar nu o putem aplica. Și asta pentru că lipsesc normele metodologice. Iar legea este chiar foarte importantă pentru administrațiile județene. Este vorba de legea privind parteneriatul public-privat. O lege care ar da posibilitatea unităților administrativ-teritoriale să facă investiții de interes public folosind fonduri atât din bugetul local, cât și din domeniul privat.

Președintele Consiliului Județean Botoșani, Gheorghe Sorescu, spune că imposibilitatea punerii în practică a unei astfel de legi văduvește un județ, cum ar fi și Botoșaniul, de multe investiții importante.

Gheorghe Sorescu a precizat că a avut multe oportunități de a realiza investiții în parteneriat public-privat, dar atât timp cât legea nu permite acest lucru, a fost nevoit să renunțe la multe proiecte bune pentru județul Botoșani.

Prima lege privind parteneriatul public-privat a fost adoptată în 2010 si modificată în iunie 2014. În iulie 2015, Senatul a reexaminat legea după ce a fost depusă o contestație la Curtea Constituțională.

Citeste si:

Facebook Comments