Avem un nou Consiliu Județean!

Costică Macaleți este președinte

Avem un nou Consiliu Județean! Consilierii județeni aleși în urmă votului din 5 iunie au răspuns convocării prefectului Dan Nechifor la ședința de duminică, ce a avut pe ordinea de zi constituirea noului Consiliu Județean, dar și alegerea președintelui și a vicepreședinților CJ.

Nu a lipsit nici unul, după ce, la ședința precedentă, liberalii au protestat prin absență pentru scandalul politic generat la Sanatoriul Podriga și față de o serie de decizii luate la nivel central.

Duminică dimineață, liberalii aleși în Consiliul Județean și-au făcut apariția în ultimul moment și s-au așezat la masa de consiliu alături de social-democrați, dând astfel startul primei ședințe din actualul mandat. Nu în formula inițială, pentru că trei liberali de pe lista consilierilor județeni și-au dat demisia înaintea ședinței. Aleși în funcții de primari la Botoșani și respectiv Răchiți, Cătălin Flutur și Florin Bulgaru erau incompatibili cu funcțiile de consilieri. La fel, Costel Șoptică, în calitate de deputat, intră în aceeași postură, de incompatibil cu noua funcție. Cei trei au lăsat locurile în CJ următorilor liberali de pe listă.

Consiliul Județean a fost validat, cu 18 consilieri PSD-iști și 15 liberali, aceștia depunând, pe rând, jurământul în față unei asistențe formată din parlamentari botoșăneni, primari din mai multe localități, dar și șefi de instituții.

După constituire, noul Consiliu a trecut la alegerea președintelui, fiind făcute două propuneri în acest sens: social-democratul Costică Macaleti și liberalul Gheorghe Sorescu. Votul a fost secret și fără surprize. Liberalii și-au votat candidatul, iar social-democrații i-au dat voturile colegului lor de partid, astfel că noul președinte al CJ este Costică Macaleți, care a acumulat 18 voturi, cu trei mai multe față de candidatul liberal.

Previzibil a fost și votul pentru vicepreședinții CJ. Candidații social-democrați, Dorin Birta și Liviu Toma, au întrunit, fiecare, câte 18 voturi, în timp ce liberalii propuși pentru aceste funcții, Cristian Achitei și Radu Judele, au pierdut, cum era de așteptat, la trei voturi diferență.

Lista nou Consiliu Județean este următoarea. Din partea PSD: Costică Macaleți (președinte), Dorin Birta (vicepreședinte), Liviu Toma (vicepreședinte), Rodica Bîrliga, Bogdan Buhăianu, Gheorghe Nazare, Gheorghe Vâzdoagă, Cătălin Olaru, Constantin-Neculai Pătrăuceanu, Ionel Nenișcă, Florin Știrbu, Gheorghe Todică, Mariana Andrioaie, Cristina Breșug, Florentin Pietraru, Cristina Andreea Andrei, Cătălin Boris Precul și Sergiu Marian.

Din partea PNL: Gheorghe Sorescu, Cristian Achiței, Mirela Saucă, Petre Tupiluș, Constantin Bursuc, Radu Anton, Lucian-Dinu Aroșoaie, Petre Rădăuceanu, Rodica Abăcioaei, Valerian Andrieș, Ionuț Gireadă, Ion Diaconu, Radu Judele, Victor Ivănescu și Stelian Pleșca.

Citeste si:

Facebook Comments