Avertismente şi demisii în urma incidentului de la Todireni

Avertismente şi demisii în urma incidentului de la Todireni

Inspectoratul Școlar Județean a luat măsuri în cazul de la Todireni!

În urma incidentului în care un copil era să îşi piardă viaţa, Inspectoratul Şcolar Judeţean a deschis o anchetă pentru a afla care sunt vinovaţii. Directorul liceului Tehnologic,de care grădiniţa aparţine, Maria Gontineac si-a depus demisia iar alte cadre didactice au primit avertismente.

Amintim că pe 19 septembrie un copil de doar de 3 ani a fost la un pas de moarte.

Copilul învaţă la Grădiniţa nr.2 din Sat Nou, comuna Todireni. Deşi la şcoală se aflau în acel moment una dintre educatoare şi femeia de servici, copilul a mers doar cu sora sa la toaleta din curtea grădiniţei. În apropierea toaletei, se afla fosa septică care era acoperită doar cu tablă. În joacă, micuţul a sărit peste tablă şi a căzut în fosă. Din fericire copilaşul a fost salvat la timp din ghearele morţii de către un vecin.

Mama copilului a aflat târziu de incident si a mers la şcoală unde educatoarea i-a spus că totul este bine. A sfătuit-o pe aceasta să îi facă o baie si să îi dea un …paracetamol. Nici măcar nu a chemat ambulanţa pentru a vedea dacă micuţul este bine, chiar dacă era responsabilitatea ei. Copilul a fost transportat la spital unde i-au fost acordate îngrijirile necesare, după mai bine de o oră de la incident. Ambulanța a fost solicitată de mama copilului.

După demisia directoarei, urmează ca Inspectoratul Şcolat Judeţean să numească un nou director.

Citeste si:

Facebook Comments