Avertizare meteorologică: cod portocaliu de ploi!

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de cod portocaliu de ploi pentru mai multe județe din nord-estul țării. Județul Botoșani este și el vizat de această avertizare alături de județele Vrancea, Bacău, Vaslui, Neamț, Iași și Suceava.

Potrivit meteorologilor, pe aceste teritorii va ploua chiar și torențial, acestea depășind local 50 de litri pe metru pătrat și izolat între 80 și 100 de litri pe metru pătrat. Avertizarea este valabilă de astăzi de la ora 16.00 până mâine, 3 iunie, la ora 18.00. În aceste condiții, pentru a se evita evenimentele neplăcute pe drumurile județului polițiștii rutieri au emis o serie de recomandări, atât pentru conducătorii auto cât și pentru pietoni.

Astfel șoferii trebuie să se asigure că luminile autovehiculului sunt în stare de funcţionare şi că acestea nu sunt acoperite de praf sau noroi; lămpile şi numărul de înmatriculare trebuie curăţate frecvent când plouă sau când carosabilul este umed; să verifice buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz; să verifice rezervorul cu lichid pentru curăţarea parbrizului; să păstreze o distanţă suficientă faţă de autovehiculul din față, astfel încât să poată opri în siguranţă, în situaţia în care acesta încetineşte sau opreşte brusc; în situația în care drumul pe care circulați are porțiuni acoperite cu apă, vă recomandăm să nu vă angajați în traversarea acestora fără o temeinică asigurare.

Pietonii trebuie să circule numai pe trotuare, iar traversarea străzii să se facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de conducătorii auto

Citeste si:

Facebook Comments