Bacalaureat în siguranță

Examenul de bacalaureat trebuie să se desfășoare în siguranță.

Iar pentru acest lucru să se întâmple, până pe 15 iulie efective suplimentare de polițiști vor acționa pentru desfăşurarea în condiții de liniște și siguranță a examenului maturității. Astfel, pe durata examenului național de Bacalaureat, 40 de poliţişti vor acționa, zilnic, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean de Poliție, din totalul efectivelor suplimentare care asigură măsurile de ordine în zona unităţilor de învăţământ, 30 de poliţişti sunt de la structurile de ordine publică, iar 10 sunt poliţişti de la rutieră şi alte structuri ale I.P.J. Botoşani. Echipajele din teren vor acţiona pentru a depista şi lua măsurile legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică. Oamenii legii vor patrula, pe perioada examenului de bacalaureat, pe lângă toate cele 40 de centre de examinare.

De asemenea, poliţiştii rutieri vor acţiona pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum şi a ambuteiajelor.

Citeste si:

Facebook Comments