VIDEO! Bâlbâieli instituționale cu oprirea apei

De joi dimineață, robinetele a zeci de mii de botoșăneni au paralizat! Spre orele amiezii Nova Apaserv a făcut anunțul surpriză: apa se oprește pentru cel puțin două zile.

Joi, la ceas de seară, membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-au întâlnit la Prefectură pentru a tranșa problema. S-au oferit tot felul de explicații iar cei responsabili de situație s-au contrazis. Unii cu scuzele, alții cu acuzele.

Botoșănenii n-au știut că vor rămâne pe uscat din cauza unui fax care nu a funcționat și a lipsei de comunicare dintre Nova Apaserv și Apele Române. Aceasta este concluzia oficială care a fost comunicată în cadrul ședinței de urgență convocate la Prefectură.

Depășit de situație, directorul de la Nova Apaserv a explicat că vina nu aparține operatorului de apă pentru că două municipii, două orașe și alte 12 comune au rămas pe uscat.

Apele Române, prin Administrația Bazinală de Apă Siret au demarat lucrări la Barajul Siret. După ce au golit barajul și-au dat seama că nu pot livra apă populației prin cele două pompe pregătite.

De la Apele Române vin scuzele.

Dar n-au asigurat. Directorul de la Apele Române a precizat că sistează lucrările pe baraj. Șefii județului s-au deplasat la Siret și au constatat că s-a lucrat într-un mod tipic românesc.

S-a convenit ca numărul pompelor să fie suplimentate iar cu ajutor de la ISU Botoșani, ISU Suceava și Galați, au mai ajuns la Barajul Siret încă 4 pompe cu ajutorul cărora în noaptea de joi spre vineri a început să se furnizeze apă.

Citeste si:

Facebook Comments