VIDEO! Bancă de lapte matern, la Botoșani

Botoșaniul ar putea avea prima bancă de lapte matern din Moldova!Cu ocazia săptămânii Internaționale a alăptării, Direcția de Sănătate Publică din Botoșani și reprezentanții Maternității au adus în discuție ideea de a înființa la Botoșani o bancă de lapte matern. Scopul este acela de a veni în ajutor mămicilor care nu pot alăpta și totodată, de a reduce cazurile de mortalitate infantilă.

Medicul Cornel Saradan, spune că ideea de a deschide o bancă de lapte matern la Botoșani ar fi una benefică pentru multe femei care abia au născut și nu reușesc să îi hrănească pe nou-născuți cu lapte matern. Procedura este însă dificilă.

Întrebați cum li se pare această idee ca la Botoșani să fie deschis un astfel de centru, mulți părinți susțin ideea și spun că ar fi destul de utilă în cazurile femeilor care nasc și nu reușesc să-și alăpteze copiii cu lapte matern.

În acest moment, la nivel european sunt peste 200 de astfel de centre funcționabile. În România există o astfel de bancă de colectare a laptelui matern, doar că nu este funcțională.

Conform statisticilor oferite de Organizația Mondială a Sănătății, România se află pe primul loc la cazurile de mortalitate infantilă și pe ultimul la alăptare.

Procedurile necesare pentru deschiderea unei bănci de lapte matern la Botoșani, ar putea începe din luna octombrie a acestui an.

 

Citeste si:

Facebook Comments