Bani irosiți pe parcometre

Bani irosiți pe parcometre

Bani cheltuiți de pomană! În urmă cu mai bine de doi ani Primăria Botoșani a scos din bugetul local aproximativ 50 000 de euro pentru a achizitiona parcometrele, utilajul de ridicat mașini și dispozitivele de blocat roți de la societatea HSR.

De atunci, acestea zac nefolosite, iar Primăria nu a găsi încă o soluție pentru administrarea parcărilor cu plată.

După expirarea contractului dintre Primărie și societetatea Hi Speed Recovery, ce avea în administrare parcările cu plată din municipiu, Primăria a investit un sac de bani în achiziția unor utilaje la mâna a a doua.

A trecut vreme bună de atunci, iar aceste utilaje au fost abandonate în curtea de la Eltrans și la Direcția de Servicii Publice Sport și Agrement. Botoșănenii s-au bucurat că au scăpat de plata parcărilor, în schimb Primăria pierde zilnic bani. S-a propus ca parcările să fie administrate de societatea Eltrans.

Primarul spune că a primit însă un refuz.

Am încercat să luam legatura și cu directorul Eltrans pentru a vedea exact de ce refuză categoric preluarea acestor sarcini.

Paul Șmit a precizat însă că este în concediu de odihnă până anul viitor.

În timp ce autoritățile pasează vina dintr-un colț în altul, parcometrele continuă să se degradeze. În ele ajung totuși să intre bani pentru că nu exită una fișaj clar unde să se precizeze că nu funcționează.

Eltrans ar urma să preia administrarea parcărilor cu plată, să blocheze roțile pentru neplata parcării și să ridice autoturismele care încurcă traficul.

Citeste si:

Facebook Comments