Bani pentru localitățile afectate de inundații

Bani pentru localitățile afectate de inundații

Județul Botoșani a primit bani de la Guvernul României pentru refacerea infrastructurii locale afectate de inundații.

Fondurile sunt destinate refacerii infrastructurii hidrotehnice, terasamentelor și malurilor de apărare, structurii drumurilor județene, comunale, a podurilor, podețelor și digurilor din localitățile afectate de inundațiile și alunecările de teren produse în acest an.

În urma Hotărârii de Guvern aprobate în ședința din această săptămână, județul Botoșani a primit șapte milioane de lei din Fondul de intervenție.

Deși reprezintă o sumă destul de mare față de celelalte 24 de județe din țară, totuși, după cum a declarat președintele Consiliului Județean Botoșani, Costică Macaleți, nu reprezintă decât 30% din ce s-a raportat la București.

Pagubele au fost estimate în baza evaluărilor detaliate făcute de către autoritățile administrației publice locale, Inspectoratele pentru Situații de Urgență și de către Instituțiile prefectului din județele afectate de inundații în cursul lunilor iunie, iulie și august și transmise, spre centralizare, Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Citeste si:

Facebook Comments