Bărbat suspect de gripă porcină transferat la Iași!

Starea sa este extrem de gravă

Un bărbat de 57 de ani din municipiul Botoșani, suspect de gripă porcină, a fost transferat în acestă după amiază, cu un elicopter SMURD la Iași. Starea bărbatului este foarte gravă, el fiind intubat mecanic. O ambulanța l-a preluat de la Unitatea de Primiri Urgențe și l-a transportat până la Unitatea Militară de unde a fost preluat de un elicopter SMURD și transportat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Potrivit cadrelor medicale botoșănene, bărbatul a ajuns la unitatea spitalicească în urmă cu două zile cu bronhopneumonie. În scurt timp, starea bărbatului s-a agravat foarte mult. El a fost spitalizat pe secția de Terapie Intensivă și intubat mecanic.

Medicii botoșăneni au prelevat probe pentru a urmări dacă suspicinunea de gripă se confirmă sau nu. Se pare că, în urmă cu două săptămâni, acesta ar fi fost în Republica Moldova.

Medicii spun că bărbatul nu era cunoscut cu nicio afecțiune în mometul în care a ajuns la Spitalul Județean. După ce pacientul a fost externat, s-a recurs la o serie de măsuri speciale pentru dezinfecție și totodată vor fi supravegheate toate persoanele care au intrat în contact cu acesta.

Bărbatul este angajat al Spitalului Județean Mavromati, la fel ca și soția sa.

Citeste si:

Facebook Comments