Bărbatul suspectat de gripa porcina a decedat

El nu a mai fost transferat la Iași

Bărbatul de 57 de ani suspect de gripă porcină a murit, ieri, la Spitalul Județean ”Mavromati”. Marţi, bărbatul urma să fie transferat către Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Iaşi. Din păcate procedura de transfer nu a mai putut fi efectuată pentru că acesta a intrat în stop cardio-respirator. Medicii din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe au reuşit să îl resusciteze însă la scurt timp de la această procedură, bărbatul a intrat din nou în stop cardio-respirator şi a decedat.

În urma decesului tot sectorul din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe dar şi locurile în care bărbatul a stat au fost dezinfectate iar persoanele care au intrat în contact cu acesta au trebuit să poarte echipamente de protecţie.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean se pare că măsurile de prevenire a transmiterii virusului în rândul personalului au fost luate încă din luna octombrie a anului trecut.

Proba analizei biologice va fi trimisă către institutul Cantacuzino din Bucureşti, iar dacă rezultatul analizei va fi pozitiv atunci acesta ar fi primul caz de gripă porcina la nivelul judeţului Botoşani. Rudele bărbatului spun că, în urmă cu o săptămână, el ar fi călătorit în Republica Moldova.

Citeste si:

Facebook Comments