Bătaia nu este ruptă din rai

Abuzul asupra copiilor creează monștrii

Bătaia nu este ruptă din rai. Psihiatrii spun că educația de pe vremea bunicilor nu este neapărat și cea mai indicată în cazul copilului modern. Dacă în mod tradițional există concepția că o mamă de bătaie disciplinează copilul iar vărguța îl cumințește, specialiștii spun că de fapt se perpetuează un cerc vicios al agresiunilor și a unor copilării nefericite. Medicii psihiatrii spun că de la disciplină la abuz fizic și emoțional nu este decât un pas, iar bătaia nu este indicată de loc în educația copiilor.

Specialiștii arată că un copil abuzat fizic sau educat cu bătaia, se va dezvolta precar și riscă să devină un adult problemă, chiar un coșmar pentru părinții care credeau că-l disciplinează. Psihiatrii spun că un copil agresat va perpetua acest obicei și va deveni la rândul său un agresor.

Totodată psihiatrul Nicolae Vlad,un medic cu experiență spune că mamele la rândul lor trebuie să fie atente în momentul în care se recăsătoresc și oferă un tată vitreg, în special adolescentelor.

Psihiatrii spun că Botoșaniul are o reputație și la nivel internațional privind abuzul fizic, psihic și sexual al copiilor. Educația atrag atenția aceștia, nu se face prin violență cu prin cuvânt și metode educaționale adecvate.

Un copil abuzat nu se va dezvolta normal și riscă la maturitate să dezvolte comportamente deviante și să devină un agresor.

Citeste si:

Facebook Comments