“Bătaie” pe desemnarea viitorilor administratori la Urban Serv si Modern Calor

“Bătaie” pe desemnarea viitorilor administratori la societățile subordonate Consiliului Local Botoșani, Urban Serv si Modern Calor.

Încă patru luni cu actualele Consilii de Administrație la Urban Serv și Modern Calor. Asta s-a votat în ședința extraordinară a Consiliului Local al municipiului Botoșani, după ce, pe 29 iulie, le-au expirat mandatele membrilor celor două CA-uri.

Cele patru luni de prelungire a mandatelor membrilor CA ar fi necesare pentru ca Primăria și o firmă de recrutare a personalui să desemneze viitorii administratori ai celor două societăți. Ar fi o soluție pentru ca viitorii administratori să deschidă calea unui management performant, după eșecurile de până acum.

Însă, discuția pe această temă a cam scos scântei în CL. Unii consilieri locali au dat la o parte prevederile legii când au abordat subiectul. Viceprimarul Cosmin Andrei a susținut cu tărie că în desemnarea firmei care ar urma să se ocupe cu găsirea viitorilor administratori nu trebuie să aibă un cuvânt de spus Primăria, ci Consiliile de Administrație de la cele două societăți.

La propunerea viceprimarului Cosmin, consilierul local Eugen Țurcanu a reacționat spunând că toate aceste “mișcări” ale social-democraților este doar de a “salva niște trepăduși”.

Și consilierul local liberal Marius Oroșanu a explicat că, din punct de vedere juridic, propunerea lui Cosmin Andrei nu este chiar în regulă.

Juristul Primărie Botoșani, Ioan Apostu, a precizat că propunerea viceprimarului încalcă legislația în vigoare.

În cele din urmă, în Adunarea Generală a Acționarilor la Urban Serv, propunerea lui Cosmin Andrei a fost votată fără probleme, consilierii social-democrați asigurând cvorumul necesar pentru ținerea ședinței.

La rândul lor, consilierii locali liberali arată însă că s-a încălcat legea, subliniind că pentru orice membru al CL, legea trebuie să fie pusă înaintea intereselor personale sau de grup.

“Am fost puși în imposibilitatea de a mai participa la ședințele AGA, motivat de faptul că punctul introdus de consilierii locali ai PSD, prin vocea viceprimarului Cosmin Andrei – nu este de competența AGA, conform legilslatiei în vigoare. Rămânem consecvenți principiului că în exercitarea atribuțiilor noastre legislația trebuie să primeze față de orice interes personal sau de grup. Ne exprimăm în același timp disponibilitatea de a participa constructiv la soluționarea situațiilor celor două societăți, dar numai în litera și spiritul legii, fără depășirea competențelor legale”, au comunicat consilierii municipali liberali.

 

Citeste si:

Facebook Comments