Bătăuși, “anihilați” pe Stadionul Municipal. Un pachet suspect a fost găsit în tribune

Un grup de tineri recalcitranți a fost “anihilat” pe Stadionul Municipal. Totodată a fost găsit un pachet suspect în tribune.

Toate acestea s-au întâmplat la amiază pe Stadionul Municipal, unde au fost desfășurate mai multe forțe din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani. Alături de jandarmi au fost prezente efective ale Poliției Locale Botoșani și ale firmei de securitate care asigură măsuri de ordine în interiorul arenei sportive în timpul meciurilor de fotbal ale echipei locale, precum și pompierii de la IJSU Botoșani.

Nu avem însă motive de îngrijorare. De fapt, tot acest scenariu a fost tema unui exercițiu care s-a desfășurat în incinta Stadionului Municipal Botoșani. Acesta a avut drept scop instruirea personalului care execută activități de asigurare a ordinii și siguranței în incinta arenelor sportive în care se desfășoară competiții și jocuri sportive.

Precizăm că organizatorii competiţiilor şi jocurilor sportive şi forţele de ordine angrenate au obligaţia de a asigura protecţia şi siguranţa spectatorilor, sportivilor şi oficialilor şi de a lua măsuri pentru prevenirea şi înlăturarea oricăror incidente ce se pot produce pe traseele de afluire/defluire şi în interiorul arenelor sportive, înainte, pe timpul şi după terminarea competiţiei sau a jocului sportiv.

De asigurarea ordinii publice în zona apropiată şi imediată a bazelor sportive şi a altor locuri destinate desfăşurării competiţiilor şi jocurilor sportive cu grad mediu de risc, precum şi a celor cu grad ridicat de risc se ocupă structurile de jandarmi competente teritorial.

Citeste si:

Facebook Comments