VIDEO! Bătrânețe trăită în singurătate și boală

Este iarnă, iar soarele încearcă să încălzească pământul înghețat.

Într-o căsuță din centrul municipiului Botoșani, un bătrânel uitat de lume și de vreme își sprijină anii rămași în două cârje. Este grav bolnav și se deplasează cu greutate chiar și prin casă. Somax TV vă invită să urmăriți povestea bătrânului Ionel Marcu din municipiul Botoșani.

Bunicul Ionel are 68 de ani si suferă de gonartroză bilaterală, o afectiune degenerativă care se manifestă prin distrugerea progresivă a cartilajului prezent pe femur, tibie sau rotulă.

Acum 10 ani a suferit un accident vascular cerebral. Se deplasează foarte gru și are mare nevoie de un cărucior electric pentru că simte nu mai are putere în mâini. Spune că este încă în putere pentru că bătrânețea nu l-a țintuit la pat. Si totuși n-are curaj să iasă prea mult din curte, de teamă că îl vor lăsa puterile.

De mic copil a muncit să își câștige pâinea.

A lucrat atât ca sofer timp de 40 de ani, dar și la Canalul Dunăre-Marea Neagră. Stătea ore în șir iarna blocat în zăpadă, si deseori rămânea fără alimente. Dintr-o pensie de mizerie abia se descurcă.

Medicamentele îl costă cel mai mult. Bătrânelul are mare nevoie si de un consult oftalmologic, dar și de ochelari, deoarece folosește ochelarii soției pentru a se descurca.

De asemenea are mare nevoie si de alimente, pentru că frigiderul este de cele mai multe ori gol. Nici măcar cu ce să se încălzească nu are, lemnele care i-au mai rămas sunt prea puține pentru a trece de iarnă.

Mai multe detalii despre povestea lui Ionel Marcu puteți afla urmărind emisiunea Oameni și destine, realizată de Ana Maria Macuc și difuzată de postul Somax Tv, sâmbătă și duminică de la orele 20.00.

Citeste si:

Facebook Comments