Bătrânețea, haină grea

Afară este iarnă și ninge liniștit.

Într-un sătuc din comuna Mihai Eminescu, o bătrânică cu anii deveniți povară încearcă îndure frigului nemilos. Locuiește singură într-o căsuță construită de preotul satului și de săteni. Nu are curent electric, si nici căldură. Singurele lemne pe care le avea i-au fost furate de hoți.

Este trista povestea a bunicii Ileana, din satul Cătămărăști Vale.

La cei 78 de ani, bunica Ileana abia se descurcă. Bătrână, bolnavă și lipsită de apărare aceasta a fost prădată de hoți. Câteva lemne pe care bătrânica reușise cu greu să le cumpere. Dintr-o pensie lunară de 420 de lei, a strâns cu greu cât a putut și a răbdat de foame doar ca să aibă cu ce să se încălzească.

Nu s-a putut bucura de lemnele cumpărate, căci chiar în acea seară hoții i-au călcat pragul.

Au furat trei seri la rând fără să se gândească că bunicuța ar fi putut îngheța de frig. Oamenii legii sosiți la casa bunicii Ileana i-au spus că vor încerca să prindă hoții.

Și vecinii știu situația bunicii Ileana și au încercat să o ajute cum pot. Chiar și asa, bătrânica are nevoie de multe lucruri: de lemne, de curent electric, de mâncare și haine.

Mai multe detalii despre povestea bătrânei Ileana din satul Cătămărăști Vale, comuna Mihai Eminescu, puteți afla vizionând emisiunea ‘’Oameni și destine’’, difuzată de postul Somax TV.

Citeste si:

Facebook Comments