Bătrâni tâlhăriți și furați de copii

Doi tineri de 17 și 18 ani, din municipiul Botoșani sunt anchetați de polițiștii Biroului de Investigații Criminale, ca fiind principalii suspecți în cazul comiterii unei infracțiuni de tâlhărie.

În fapt, în sarcina celor doi, s-a reţinut că, pe 26 iunie, în jurul orei 22.45, în municipiul Botoşani, au urmărit şi acostat un bărbat de 62 de ani şi, prin acte de violenţă, i-au sustras o sumă de bani. Întrucât, ulterior identificării, s-a constatat că suspectul în vârstă de 17 ani se afla sub control judiciar pentru săvârşirea unei infracţiuni similare, a fost sesizată instanţa de judecată, care a dispus faţă de acesta măsura arestării preventive pentru 30 de zile. În cauză continuă cercetările, urmând să fie propusă soluţie procedurală.

Un alt copil, de 13 ani, din localitatea Stânca este suspectat că ar comis un furt din locuința unui bărbat din aceeași localitate. Ieri, în jurul orei 7.50, un bărbat din localitatea Stânca, județul Botoșani, a sesizat poliţiştii cu privire la faptul că, în perioada 7-12 iulie persoane necunoscute au pătruns prin efracţie în locuința sa şi au sustras o sumă de bani.

În urma cercetărilor efectuate de către oamenii legii, a fost identificat un minor în vârstă de 13 ani, din aceiaşi localitate, ca fiind principalul bănuit de comiterea faptei reclamate. Astfel, s-a stabilit că în ziua de 7 iulie, în jurul orei 14.00, acesta ar fi pătruns, prin forțarea ușii de acces, în locuința persoanei vătămate şi, dintr-o încăpere, ar fi sustras o parte dintr-o sumă de bani pe care a găsit-o. În cauză, prejudiciul a fost recuperat parţial.

Cercetările continuă, fiind întocmite acte procedurale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Citeste si:

Facebook Comments