Bebeluș mort la câteva ore după naștere

Bebeluș mort la câteva ore după naștere

Conducerea Spitalului a deschis o anchetă

Durere fără margini pentru o familie de tineri din Botoșani. Pentru ei, cel mai fericit moment din viața lor s-a transformat în cel mai urât coșmar. Bebelușul pe care îl așteptau cu emoție și nerăbdare s-a stins la doar câteva ore după ce a fost născut la Maternitatea din Botoșani.

Împietriți de durere, tinerii spun că pruncul lor a murit din cauza unei infecții intra spitalicești și acuză cadrele medicale din Maternitate de neglijenţă în serviciu și ucidere din culpă. Bebeluşul s-a născut pe 1 septembrie și era perfect sănătos, după cum spun părinții. Copilul a venit pe lume la termen, prin cezariană. Avea 3 kilograme și 400 de grame, a primit nota 9 și totul părea a fi foarte bine.

Probleme au început să apară, însă, la doar câteva ore după naștere. Părinții spun că au fost înștiințați că bebelușul este în stare gravă și a fost dus la terapie Intensivă abia după mai multe ore. Au primit însă asigurări că se va face bine. Însă, pe 3 septembrie, tinerii au primit teribila veste.

Parinţii sunt în stare de şoc şi sunt convinşi că micuţul a murit din cauza unei înfecţii intraspitaliceşti. Au depus o plangere la Parchet, urmând ca şi poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale să preia ancheta. Şi conducerea Spitalului Judeţean a dispus o ancheta în acest caz şi regretă cele întâmplate.

Părinţii au solicitat fişele de internare şi au constatat după deces că, bebeluşul lor avea un streptococ Beta Hemolitic de Grupa B, ce se gaseşte la femei in flora vaginală, motiv pentru care se face cezariană, ca bebeluşul să nu fie infectat.

Apropiaţii le sunt alături tinerilor părinți îndurerați şi în semn de solidaritate au decis ca joi să organizeze un marș de protest.

Citeste si:

Facebook Comments