VIDEO! Bebeluș mort la Maternitate

Durere fără margini în familia unor părinți din orașul Săveni. Cea mai mare bucurie din viața lor s-a transformat în suferință cruntă, după ce pruncul lor a murit la doar două zile după naștere.

Părinții spun că fetiţa ar fi fost victima unei bacterii din spital şi acuză medicii că nu i-au acordat ajutor imediat.

Calvarul tinerei mame a început la câteva ore după ce a adus pe lume primul copil al cuplului. Monitorizată pe întreg parcursul sarcinii, dar și după ce a născut medicii i-au spus că nu este nici o problemă.

Și totuși la doar o zi după naștere micuța a început să se simtă rău.Avea febră 39 cu 9. Tânăra mamă a cerut ajutorul unei infirmiere care i-ar fi răspuns atunci că fetița are doar colici.

Abia după câteva ore când stare fetiței s-a agravat, asistentele au dus-o la Terapie Intensivă. Ba mai mult decât atât i-ar fi reproșat mamei că nu a anunțat din timp de starea gravă a fetiței.

După doar două zile de viață, bebelușul a murit. Tatăl îndurerat de pierderea suferită spune că nu înțelege cum analizele inițiale efectuate au fost bune ,iar cele efectuate după deces au arătat prezenta streptococului beta-hemolitic.

La Unitatea Medicală s-a deschis o anchetă internă care urmează să stabilească circumstanțele producerii decesului bebelușului.

Purtătorul de cuvânt al spitalului, Ștefan Bercea, spune că mamei i s-au recoltat analizele înainte de a naște cu o zi, iar că rezultatele ar fi confirmat prezenta streptococului.

Cazul este cercetat acum și de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani, care a deschis un dosar pentru ucidere din culpă.Bebelușul a fost condus astăzi pe ultimul său drum.

Cazul vine la doar șapte luni distanță, când un alt bebeluș s-a stins din viață, la aceeași unitate medicală la doar 30 de ore după naștere. Rezultatele analizelor au arătat că și acesta avea streptococ beta-hemolitic de tip B.

Pentru moartea bebelușului, doi medici și o asistentă s-au ales cu sancțiuni de câte 3.000 de lei pentru că nu aveau efectuate controalele medicale periodice.

Citeste si:

Facebook Comments