VIDEO! Bebeluș surpriză pentru o mămică

Aproximativ jumătate din numărul gravidelor din județul Botoșani, nu merg la controale pe timpul sarcinii. Din păcate, în multe dintre cazuri femeile ajung la maternitate când trebuie să nască. Sunt cazuri fericite, în care pruncii vin pe lume perfect sănătoși, sunt însă și situații în care bebelușul se naște cu diverse malformații sau se ajunge la deces.

Din prima categorie face parte Georgiana. Tânără a adus pe lume două fetițe deși credea că va naște un singur copil.

Georgiana are 28 de ani, este din comuna Dobârceni și are acasă trei copii. În urmă cu 9 luni a rămas din nou însărcinată. A mers la maternitate o singură dată pentru a i se confirma sarcina, iar până i-a venit ceasul să nască, nu a mai trecut pe la medic. La sfârșitul săptămânii trecute a ajuns la Secția de Obstetrică și Ginecologie a Spitalului Județean. Venise ceasul să aducă pe lume al patrulea copil al familiei dar a avut o surpriză.

Tânăra mămică nu a conștientizat niciun moment faptul că ar putea avea probleme ea sau bebelușii.Femeia a spus că s-a simțit bine și din acest motiv nu s-a mai prezentat la controale deși ar fi avut posibilități financiare.

Daria și Marina s-au născut la o greutate de 1.800, respectiv 1.900 de grame, iar acum, fetițele sunt în incubator, una lângă cealaltă.

Statisticile sunt îngrijorătoare, iar specialiștii îndemană viitoarele mămici să se prezinte la control periodic. Analizele pentru o gravidă sunt gratuite.

O altă problemă cu care se confruntă județul o reprezintă numărul ridicat al minorelor care aduc pe lume copii.

Citeste si:

Facebook Comments