Banca Europeană la Botoșani

Zona de interes: infrastructură și mediu

Reprezentanții Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare au venit la Botoșani. În primă fază, cei de la BERD au venit pentru a identifica proiectele prioritare atât din municipiu, cât și din județ. Dar totodată să identifice și problemele cu care se confruntă autoritățile locale și județene și care pot fi rezolvate cu ajutorul BERD.

De exemplu, pentru municipiul Botoșani există o oportunitate de a discuta și despre situația Teatrului Mihai Eminescu, așa cum a spus însuși primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur. Edilul speră ca BERD să fie mult mai maleabil și mai flexibil în discuții, pentru ca și municipiul Botoșani să devină eligil pentru anumite rpoiecte.

Prima oprire a reprezentanților BERD sosiți la Botoșani a fost la Primăria municipiului. Fiind vorba de o primă discuție cu autoritățile locale și județene, Paul Ștefănescu, reprezentantul BERD în România, a spus că, pentru început, se vor identifica proiecte prioritare pentru comunitate.

Paul Ștefănescu a mai precizat că zona de interes a BERD este infrastructura municipală și mediu.

În discuțiile care vor avea loc în întâlnirile viitoare se vor pune pe masă proiectele care au prioritate în administrația locală și județeană. Deci, mai mult ca sigur, se va discuta și despre soarta Teatrului Mihai Eminescu.

Citeste si:

Facebook Comments