Bijuterii pe patru roți la Răchiți. Mașinile gentlemanilor englezi în curtea unui botoșănean

Pasiune inedită pentru un tânăr botoșănean. Adrian Budeanu, un sătean din Răchiți a început să colecționeze mașini de epocă.

Nu orice fel de mașini însă. Este vorba de automobile de lux, în care s-au plimbat acum peste 6 decenii, gentlemani sau ladies din Marea Britanie. Botoșăneanul spune că s-a îndrăgostit iremediabil de astfel de automobile din anii 40-50, imediat după ce a urcat și a condus o ”bătrânică” pe patru roți la fratele său plecat la muncă în Irlanda. Din acel moment a făcut tot posibilul pentru a aduce astfel de exemplare în țară. În momentul de față în curtea răchițeanului odihnesc două automobile de lux din Marea Britanie, perfect funcționabile

Botoșaneanul spune că focul pasiunii pentru automobile de epocă l-a prins atât de tare încât este dispus să facă orice pentru a mai aduce astfel de mașini și să-și întregească colecția. Săteanul din Răchiți spune că șofatul într-un Austin britanic din anii 40 este o plăcere inegalabilă, imposibil de atins chiar la volanul unui bolid de ultimă generație. Mai mult decât atât Adrian Budeanu, spune că vrea să-și facă un club auto dedicat mașinilor de epocă. Totodată acesta a precizat că sunt mulți botoșăneni incântați de această idee și speră ca prin intermediul lor să populeze Botoșaniul cu mașini vechi aduse din Anglia prin intermediul fratelui său.

”Bunicile” lui Adrian Budeanu sunt mașini cu motoare de 1500 de centimetri cubi și cu un consum mic de benzină, spune proprietarul acestora. Totodată acesta spune că nu sunt greu de întreținut dar trebuie ferite de intemperii. Mai mult decât atât spune că sunt ideale pentru oraș dar ”obosesc” la drumuri prea lungi pr șosele de proastă calitate.

Adrian Budeanu, spune că pentru a deține o mașină de epocă este necesară omologarea acesteia la Automobil Clubul Român. Principala condiție este ca aceste mașini să nu fi fost modificate sau să aibă piese surogat. Toate piesele, inclusiv motorul trebuie să fie originale. După omologarea, mașinile de epocă sunt însă scutite de taxe, fiind nevoie doar de plata asigurării pentru a circula.

Mașinile săteanului din Răchiți, sunt mai scumpe decât o mașină la mâna a doua din ultimii 25 de ani. Mai precis un Austin din 1947 ajunge și la 6000 de euro. Cu toate acestea prețul poate crește uluitor. Dacă este recondiționată, mașina poate depăși și 30.000 de euro. Avantajele acesteia spune Adrian Budeanu, sunt consumul mic și lejeritatea cu care pot fi găsite piese de schimb în Marea Britanie.

Pentru a-și întreține această pasiune relativ costisitoare, botoșăneanul își folosește ”bijuteriile” pe patru roți la diferite evenimente private retro.

Citeste si:

Facebook Comments