Bilanţul Colectiv a ajuns la 64 de morţi. Un tânăr a decedat la Spitalul Floreasca

Bilanţul Colectiv a ajuns la 64 de morţi. Un tânăr a decedat la Spitalul Floreasca

Bilanţul tragediei din Clubul Colectiv a ajuns la 64 de morţi, după ce încă un tânăr a decedat, luni, la Spitalul Floreasca, din Capitală.

În jurul orei 12:35, medicii de la Spitalul Floreasca au anunţat că un tânăr în vârstă de 21 de ani a murit. Acesta fusese internat la secţia de Terapie Intensivă şi era ţinut în viaţă de aparate. Tânărul suferea mai multe leziuni, printre care şi grave leziuni pulmonare.

Bilanţul victimelor incendiului din Clubul Colectiv, din 30 octombrie, a ajuns, astfel, la 64 de morţi şi sute de răniţi.

Printre cei care şi-au pierdut viaţa în urma tragediei se numără artişti, fotografi, jurnalişti, olimpici şi studenţi străini. Săptămâna trecută, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) a prezentat raportul legat de evenimentele petrecute în seara incendiului. Concret, raportul a analizat ce nu a funcţionat cum trebuie în intervenţia din 30 octombrie şi ce trebuie folosit ca bune practici într-o intervenţie.

Despre felul în care s-a desfăşurat intervenţia reprezentanţii DSU spun că problemele apărute sunt unele punctuale şi nu au avut un impact semnificativ asupra eficienţei intervenţiei structurilor de urgenţă la locul incendiului: “Apreciem că s-a desfăşurat în parametri corespunzători, inclusiv pe baza comparaţiei cu intervenţiile care s-au înregistrat în cazul unor evenimente similare la nivel internaţional”. Una dintre problemele identificate în urma analizei este dificultatea de a se stabili un număr estimativ de victime, cât mai apropiat de realitate.

În urma tragediei, Parchetul Capitalei a deschis un dosar penal care a fost preluat de Parchetul General. Cei trei patroni ai Clubului Colectiv – Alin Anastasescu, Costin Mincu şi Paul Gancea – au fost puşi sub control judiciar, asta după ce au fost atât în arest preventiv, cât şi în arest la domiciliu.

Daniela Ioana Niţă şi Cristian Mihai Niţă, precum şi artificierul Viorel Zaharia sunt şi ei urmăriţi penal. Cei doi pompieri, George Matei şi Antonina Radu, acuzaţi că au verificat Clubul Colectiv fără a lua măsurile legale în privinţa normelor PSI, sunt în arest preventiv. De asemenea, ei au fost deja trimişi în judecată, însă dosarul a fost întors pe masa procurorilor de către magistraţii Curţii Militare de Apel Bucureşti.

Şi fostul primar al Primăriei Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a ajuns în atenţia procurorilor anticorupţie, care au deschis un dosar penal pe numele acestuia. Alte două funcţionare din cadrul instituţiei sunt, de asemenea, vizate de anchetă. Piedone este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiei de funcţionare pentru Clubul Colectiv, dar şi de fals intelectual.

 

Sursa: realitatea

Citeste si:

Facebook Comments