Bilanțul lui Macaleți, contestat de opoziție

Bilanțul lui Macaleți, contestat de opoziție

Județul Botoșani este ca un sat fără stăpân, fără investiții majore și mai ales fără perspectivă. Cel puțin asta dau de înțeles consilierii județeni ai opoziției după ce au citit raportul de activitate al președintelui Costică Macaleți, la jumătate de mandat. De altfel în fața criticilor venite din partea aleșilor județului, nu s-a aflat decât un scaun gol, Macaleți preferând să se odihnească departe de gura lumii.

Au trecut doi ani de la alegerile locale. Actualul executiv al Consiliului Județean a ajuns la jumătate de mandat. Cu această ocazie șeful județului, Costică Macaleți și-a făcut raportul de activitate. Bilanțul a ajuns și pe masa consilierilor județeni. În special aleșii opoziției, au constatat pierzându-se pe alocuri printre metafore urbane, că nu s-a făcut mai nimic în județ în ultimii doi ani.

Mai mult decât atât consilierii opoziției acuză lipsa marilor investiții. Aceștia spune că șeful consiliului județean a avut toate șansele să aducă sume mari de bani pentru dezvoltarea Botoșaniului, doar că până în prezent nu a făcut aproape nimic.

Raportul, spun o parte a consilierilor, ar scoate în evidență mai mult realizările funcționarilor din cadrul Consiliului Județean și mai puțin pe cele ale președintelui. Evident a fost criticată și absența șefului județului chiar în ziua prezentării bilanțului, moment în care ar fi putut răspunde criticilor.

La final, consilierii, în spirit de glumă, i-au cerut președintelui Costică Macaleți, măcar să bată mătănii pentru județ și pe ton ironic l-au rugat să nu se mai streseze.

Consilierii județeni din tabăra opoziție au remarcat și un alt aspect tragico-comic al raportului depus de Costică Macaleți. Șeful județului s-ar fi lăudat inclusiv cu o investiție care nu-i aparține. Mai precis este vorba despre reabilitarea complexului monahal de la Coșula, care a fost trecută la capitolul realizări în raportul președintelui Consiliului Județean și pentru care instituția nu i-a achitat constructorului o parte din suma datorată.

Citeste si:

Facebook Comments