VIDEO! Biserica din inima orașului, intră în șantier

O lucrare ce se lasă așteptată de ani de zile, și-a găsit sursa de finanțare. În urmă cu câteva săptămâni s-a semnat proiectul privind reabilitarea Bisericii, simbol a orașului, ”Sfântul Gheorghe”, iar astăzi, a avut loc conferința de lansare a proiectului.

”Reabilitarea și dezvoltarea turistică a monumentului istoric a ansamblului Bisericii Sfântul Gheorghe”, așa se intitulează unul dintre puținele proiecte pentru care primăria a obținut fonduri europene. Biserica care se sprijină acum în câteva schele iar acoperișul îi este bandajat în folie de plastic, urmează să își schimbe înfățișarea și să redevină un simbol de onoare al orașului.

An de an, primăria aloca fonduri pentru lucrări minore la lăcașul de cult. În interior începuse să plouă iar din fonduri proprii, nu ar fi existat șansa de reabilitare.

A fost în sala de ședințe și preotul misionar, Daniel Dascălu. Acesta are o legătură specială cu părintele paroh Mateciuc.

Se intenționează ca lăcașul de cult să fie introdus într-un circuit turistic ce va avea menirea să atragă turiști la Botoșani.

Vor fi efectuate lucrări de consolidare, restaurare și refacere, instalații electrice, sanitare, încălzire, montaj instalații antiefracție, dotări PSI, va fi reabilitată clopotnița și alte intervenții referitoare la utilități.

În proiect nu a fost finanțată și partea de pictură, având în vedere că lăcașul de cult a fost lăsat așa de ctitorul Elena Rareș.Preotul paroh al Bisericii intenționează însă să identifice fonduri și pentru partea de pictură.

Citeste si:

Facebook Comments