Biserica Sfântu Gheorghe va fi reabilitată cu bani europeni

Biserica Sfântul Gheorghe din municipiul Botoșani, locaș de cult simbol al orașului, va fi reabilitată cu bani europeni.

Un prima pas în acest sens s-a făcut luni dimineață când s-a convocat ședința extraordinară a Consiliului Local Botoșani pentru aprobarea documentației tehnico-economice.

Valoarea proiectului este de 9,8 milioane lei, din care Primăria municipiului Botoșani ar trebui să asigure aproximativ 158 de mii de lei.

Consilierii locali au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru proiectul „Reabilitarea și dezvoltarea turistică a monumentului istoric Ansamblul Bisericii Sf. Gheorghe” și cheltuielile legate de acesta. De asemenea, s-a aprobat acordul de parteneriat dintre Primărie și Parohia Sf. Gheorghe.

La finalul ședinței, consilierul local Eugen Țurcanu a cerut primarului Cătălin Flutur să precizeze pentru enoriași dacă sunt speranțe sau nu ca această lucrare să se finalizeze.

Așa cum este prevăzut în hotărârea de Consiliu Local perioada de valabilitate a acestui acord este între 24 octombrie 2016 si data inchiderii oficiale a POR 2014-2020 sau perioada de durabilitate.

Citeste si:

Facebook Comments