Biserica ”Sfântul Ioan Iacob” a fost sfințită. A participat și Înalt Prea Sfințitul Teofan Mitropolitul Moldovei și al Bucovinei

Bucurie imensă pentru sute de credincioși botoșăneni.

Duminică a avut loc sfințirea bisericii cu hramul ”Sfântul Ioan Iacob Hozevitul” din zona Industrială a municipiului Botoșani. Pe lângă faptul consacrării bisericii unuia dintre cei mai importanți sfinți români contemporani, bucuria credincioșilor a fost sporită de prezența la slujba de sfințire a Înalt Prea Sfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și al Bucovinei. Acesta a fost așteptat de sute de oameni în fața bisericii cu pâine și sare.

Slujba de sfințire a început în fața bisericii și a fost susținută de un sobor de preoți din care au făcut parte și protopopul Lucian Leonte,preotul paroh Radu Constantin Zaiț dar și decanul facultății de Teologie din Iași preotul profesor Ioan Vicovan.

Soborul de preoți a oficiat slujba de sfințire și în altar cea mai importantă parte a bisericii creștine.

Înalt Prea Sfințitul Teofan a adresat și povețe credincioșilor adunați, adunați și totodată apreciind ridicare și sfințirea acestei biserici cu hramul Sfântului Ioan Iacob Hozevitul la Botoșani.

Biserica cu hramul Sfântului Ioan Iacob Hozevitul din zona industrială a fost ridicată pe pământul dăruit de veteranii care au luptat pentru patrie în primul război mondial. Inițial o capelă, după 1990, capela este transformată într-o biserică care cu ajutorul credincioșilor a putut fi realizată.

Citeste si:

Facebook Comments