Bisericile, în vizorul ISU. Inspectorii vor ca slujbele să nu se mai ţină în construcţiile cu schele

Bisericile, în vizorul ISU. Inspectorii vor ca slujbele să nu se mai ţină în construcţiile cu schele

Măsurile de siguranţă pentru prevenirea incendiilor s-au înăsprit şi în biserici în urma tragediei de la Colectiv. Slujba de Înviere ar putea fi interzisă în lăcaşurile de cult care sunt acoperite cu schele. În aceasta situaţie este şi Catedrala Mitropolitană din Iaşi. Reprezentanţii bisericii au spus că regulile au caracterul unei recomandări şi că vin din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Preotul şi Consiliul Parohial în colaborare cu angajaţii ISU vor evalua, de la caz la caz, în ce măsură prezenţa schelelor din biserică reprezintă o sursă de pericol.

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei este acoperită de schele de aproape patru ani de când au început lucrările de restaurare, care ar trebui să se încheie la sfârşitul lunii mai.

Pompierii mai recomandă ca în bisericile din lemn să fie evitată aglomeraţia pentru că aici există un risc foarte mare de incendiu. De asemenea, în lăcaşurile de cult trebuie să existe extinctoare, iar la sfârşitul slujbei, preotul trebuie să se asigure că nicio lumânare nu a mai rămas aprinsă.

 

Sursa: realitatea.net

Citeste si:

Facebook Comments