Bolnavi cazați câte doi în pat la Spitalul Județean

Riscul epidemiologic este mare

Realitate cruntă în cel mai mare spital din județul Botoșani. Pe una dintre secțiile unității sanitare, mai precis la Medicală I, într-un loc în care suferința poate fi găsită pretutindeni, pacienții se înghesuie doi într-un pat. Îndură împreună bolile dar și lipsa de confort.

Se odihnesc cum pot și sunt nevoiți să asiste la chinurile colegului de suferință. Cele mai mari probleme sunt pe saloanele unde sunt internate femeile. Majoritatea sunt în vârstă și suferă de boli cronice.

Șeful secției Medicală I, recunoaște că există o problemă din acest punct de vedere. De altfel există și o sancțiune a Direcției de Sănătate Publică, aplicată, tocmai fiindcă inspectorii sanitari au găsit câte doi pacienți în pat.

Medicul botoșănean precizează însă că această situație este cauzată de numărul mare de pacienți cu boli cronice care se decompensează și ajung la spital.

Mai mult decât atât, șeful de secție, spune că dacă nu se va crește numărul de paturi pe secție în plin sezon de viroze și răceli riscul declanșării unei epidemii crește.

Dincolo de faptul că stau două în pat în plin sezon de viroze și că își mai cumpără și medicamente, pacientele de pe secția de Medicală I, spun că măcar de medici și de asistenți sunt mulțumite.

În această perioadă pe secția medicală I, unde vin bolnavii cronici, cu ciroză, cardiacii, hipertensivi dar și alte categorii de pacienți cu diferite afecțiuni, se înregistrează un record de internări. Cea mai aglomerată zi, este lunea.

Șeful secției Anton Pârvu spune că a făcut numeroase solicitări pentru a mări capacitatea secției.

 

Citeste si:

Facebook Comments