Bolnavi de diabet trataţi la Spitalul din Dorohoi

Autorităţile locale au decis să închidă secţia de Diabet şi Nutriţie, după ce o parte dintre medicii specialişti de pe secţie au fost declaraţi pozitivi pentru Covid-19.Astfel a fost nevoie să se găsească o soluţie şi pentru pacienţi diagnosticați cu diabet din Botoşani.

În acest context, dar şi cel al agravării situaţiei epidemiologice cauzate de Coronavirus, astăzi au avut loc mai multe dezbateri între reprezentanţii Instituţiei Prefectului şi cei ai Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani cu privire la pacienţii ce suferă de diabet. În urma discuţiilor s-a luat hotărârea ca persoanele diabetice să fie tratate la Dorohoi.

Medicul specialist, doctorul Apetrei Cătălin Sorin, din cadrul Spitalului Municipal Dorohoi, va elibera reţetele solicitate de persoanele bolnave de diabet şi va oferi, de asemenea, consultaţiile necesare, au transmis reprezentanţii Centrului Judeţean de Comunicare.

La nivelul județului Botoșani sunt aproximativ 13.000 de pacienți aflați în evidențele medicilor cu diabet de tip 1 și 2.

Citeste si:

Facebook Comments