Bolnavi din fragedă pruncie

Durere, deznădejde, suferință, boală!

Sunt, din păcate, cuvintele ce descriu cel mai bine viața unei familii din comuna Verești, din județul Suceava. Oameni sărmani, cu un destin extrem de trist. Căci nu sărăcia lucie în care trăiesc este povara lor mare, ci suferința copiilor bolnavi din fragedă pruncie.

Într-o căsuţă mică, veche şi sărăcăcioasă ce stă să cadă, îşi duc traiul împovărat cinci oameni.

Trei copii extrem de frumoşi, cuminţi şi ambiţioşi. Copiii de mici au învățat doar ce este suferinţa, ce este durerea și boala. Copiii familiei Smântână locuiesc satul Corocăeşti, din comuna Vereşti.

Cosmin și Denis sunt cei doi fii ai soților Smântână. Sunt doi copii foarte bolnavi. Cosmin are 14 ani, și în urma cu șase ani a stat în comă timp de trei zile. Doar o minune a făcut ca el să se trezească. Chiar şi aşa pentru că a stat atâta vreme în comă, capacităţile sale mintale sunt reduse. Are şi un certificat care dovedeşte acest lucru.

Celălalt copilaş, Denis este şi mai bolnav decât fratele său.

Când avea doar doi ani a fost depistat cu o pungă de puroi pe creier . Încercând să trateze infecţia, boala s-a agravat. Mama spune că tratamentul copilului nu au făcut decât să îi declanşeze micuţului epilepsia.

Şi mai grav este că băieţelul a făcut iarna trecută două preinfarcte.

Medicamentele i-au slăbit inima copilaşului şi riscă să facă din nou un preinfarct.Medicii i.-au spus mamei că băieţelul nu va mai trăi mult timp şi că ar fi mai bine să îl ducă acasă. Ajunsă acasă mama a vorbit cu un preot care l-a împărtăşit, atunci ca prin minune, copilul a început să îşi revină în simţiri.

Pentru a face rost de medicamente părinţii au vândut tot ce au agonisit.

Au dat şi animalele pe care le aveau în gopodărie. Se descurcă extrem de greu cu banii, iar mesele lor sunt foarte sărăcăcioase. Nu au nici lemne pentru a se încălzi iarna aceasta, iar soba la care se încălzesc e foarte veche.

Nu au nici de unde să ia apă şi trăiesc într-o sărăcie lucie.

Micuţii şi-ar dori dulciuri, cadouri, un brad de Crăciun. Familia Smântână are nevoie de bani pentru tratamentul lui Denis, de un frigider, o maşină de spălat, hăinuţe şi dulciuri şi alimente pentru masa de Crăciun.

Mai multe detalii puteţi afla urmărind emisiunea ‘’Oameni şi destine’’ difuzată de postul Somax tv sâmbătă şi duminică de la ora 20.00

Citeste si:

Facebook Comments