Bonurile de masă, 15 lei de la 1 decembrie. Cât valorează în alte țări din Europa

Bonurile de masă, 15 lei de la 1 decembrie. Cât valorează în alte țări din Europa

Consumul, cel care a fost principalul motor al economiei anul acesta, primeşte un impuls suplimentar. De pe 1 decembrie creşte valoarea tichetelor de masă acordate salariaţilor de la 9,5 la 15 lei. Asta înseamnă că aproape jumătate dintre angajaţii din România, adică 2 milioane de persoane, care primesc tichete de masă, vor avea câştiguri mai mari în fiecare lună.

Valoarea tichetelor de masă creşte cu 50% şi ajunge la 0,52% din salariul mediu brut pe economie. Suma de 15 lei, cât valorează tichetul, ar trebui să fie echivalentul unei mese calde de prânz.

Orice angajator preocupat de starea angajaţilor săi se va gândi să acorde un beneficiu, iar acesta este unul la îndemână”, spune Corina Diaconu, director al unei companii de resurse umane.

Valoarea de 15 lei pentru un tichet de masă este suficientă pentru masa de prânz cumpărată de la fast-food, care să includă ciorbă, felul doi şi desert. Cine vrea o comandă care să îi fie livrată la sediul companiei, va trebui să adauge pe lângă acest tichet încă 2 lei. Iar cine vrea să mânânce la restaurant va avea nevoie de două tichete.

Citiți articolul pe www.digi24.ro

Citeste si:

Facebook Comments