VIDEO! Botoșăneanca cu brațe de fier aduce aurul în România

Performanță uluitoare pentru o botoșăneancă. Loredana Toma, o halterofilă formată la Clubul Sportiv Botoșani, a reușit la numai 22 de ani să cucerească titlul mondial în Statele Unite. Performanța sportivei din Botoșani este extraordinară având în vedere că din 2003, echipa României de haltere nu a mai reușit să obțină aurul mondial.

Botoșăneanca Loredana Toma la numai 22 ani, a devenit o adevărată legendă a halterelor în România. Dacă cineva s-ar fi îndoit până acum de acest lucru, ultimele rezultate obținute de botoșăneancă ar fi argumentul suprem.

Loredana Toma a reușit să câștige trei medalii de aur și titlul de campioană mondială la Anaheim în Statele Unite.

Aici a avut loc Campionatul Mondial de Haltere, Seniori la care a participat și naționala României, cu Loredana Toma în lot. Botoșăneanca a făcut furori, reușind să ridice dublul greutății ei.

Loredana Toma este un produs al Clubului Sportiv Botoșani. Este din satul Ibănești și a fost descoperită la numai 12 ani de oficialii clubului botoșănean. De altfel ea face parte din prima generație de halterofili de la înființarea secției de haltere la Botoșani în 2006. Alături de colegii ei, Andreea Aanei, Loredana Heighiș, Bianca Molie și Florin Bejenariu, au fost o generație de campioni.

De altfel, pentru Loredana Toma, titlul mondial este cel mai prețios trofeu dintr-un lung șir de alte medalii importante obținute. Este de trei ori campioană europeană și încă o dată mondială, dar la juniori.

Următorul obiectiv al Loredanei Toma la echipa națională este obținerea medaliei olimpice în anul 2020. Iar o parte a meritului aparține și antrenorului Constantin Urdaș, de la Clubul Sportiv Botoșani.

 

Citeste si:

Facebook Comments