Botoșăneancă, martoră a atentatului terorist de la Nisa

Martoră la atacul terorist de la Nisa de joi seară, a fost și o botoșăneancă stabilită în Franța.

Ionela G., o româncă din Botoșani stabilită în Franța a fost martoră a atacului terorist în care peste 80 de oameni au murit. Prezentă cu familia, și alți prieteni români, la focul de artificii organizat cu ocazia zilei naționale a Franței, Ionela s-a trezit la doar câțiva metri de camionul teroristilor.

“A fost foarte multă lume. Eram cu alți prieteni români, iar la un moment dat Poliția a strigat să treacă toată lumea pe trotuar. Erau toți bulversați. Nimeni nu știa ce se întâmplă. Erau oameni cu copii în brațe. Au fost cărucioare abandonate. Un copil de opt luni chiar a fost pierdut și a fost găsit după apelul de pe Facebook”, a declarat botoșăneanca pentru ziarul Adevărul.

Românca susține că toată lumea era sub șoc și cei mai mulți nu realizau ce se întâmplă.

“Inițial, am crezut că este o glumă. Ne-am îndreptat către tramvai, ne-am ascuns într-un restaurant. După ce am ieșit, am văzut la știri că în restaurantul respectiv a fost un individ cu un cuțit care amenința”, a mai spus botoșăneanca.

Aceasta a mai spus că prietenii din grupul ei nu au pățit nimic, dar ar fi aflat de la alți români, că în atacul terorist sunt și doi români morți.
Informația nu a fost confirmată oficial, reprezentanții Ministerului de Externe din România precizând că, într-adevăr, printre victimele atacului de la Nisa se află și doi români, dar aceștia nu sunt decedați, ci răniți, fiind internați la spitalul din localitate.

Citeste si:

Facebook Comments