Botoșăneancă, secretar de stat la MAI

Secretarul de stat de la Ministerul Afacerilor Interne care ține legătura cu prefecturile este din Botoșani. Irina Alexe a fost numită în această funcție în urma propunerii făcute de ministrul de interne Dragoș Tudorache. Ea se va ocupa de pregătirea alegerilor parlamentare din 11 decembrie 2016.

Născută în Săveni, Irina Alexe este chestor şi a ocupat şi alte funcţii superioare în cadrul MAI. În perioada iulie 2006-iunie 2009 a deținut funcția de secretar de stat adjunct.

Irina Alexe a mai fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei în perioada iunie-octombrie 2009, apoi secretar de stat în minister, din octombrie 2009 până în iulie 2010, iar ulterior şef al Departamentului pentru Relaţia cu Parlamentul din iulie 2010.

La începutul lunii martie 2012, a participat la o şedinţă de lucru la Botoşani, când l-a însoţit pe ministrul MAI, Gabriel Berca, alături de o altă botoşăneancă, Raluca Heleşteanu, şefa de cabinet a ministrului.

De altfel, Irina Alexe a fost colegă şi cu fostul prefect al judeţului, Cristian Roman, în perioada 2009-2012, când şi acesta era secretar general adjunct al MAI.

Deja, Instituţia Prefectului a început să primească documente oficiale semnate de botoşăneancă, din postura de secretar de stat.

Irina Alexe s-a născut pe 19 martie 1974, la Săveni, a urmat cursurile fostului Liceu Sanitar și apoi la Academia de Poliţie.

Un alt botoșănean care lucrează în Cabinetul Cioloș este purtătorul de cuvân al Guvernului României Liviu Iolu. El este născut în Dorohoi și lucrează de mai mulți în presa scrisă din țară.

Citeste si:

Facebook Comments