VIDEO! Botoșăneanul care impresionează în lumea matematicii

Trei medalii, dintre care două de aur, în doar 12 luni. Acesta este palmaresul incredibil al lui Tudor Cardaș, un elev botoșănean care la numai 15 ani devine un adevărat fenomen al matematicii în România. Tudor a impresionat la Balcaniada de matematică, a câștigat aurul la Olimpiada Națională și a obținut argintul la o puternică competiție destinată seniorilor.

Tudor Cardaș este elev la Colegiul Național „AT Laurian” și la numai 15 ani a reușit într-un singur an, să obțină trei medalii, dintre care două de aur la competiții majore de matematică, la nivel național și internațional. Vara trecută, Tudor lua medalia de aur la Balcaniada de Matematică pentru Juniori.

În anul 2018, drumul succesului a continuat pentru elevul botoșănean. A luat încă două medalii importante. Prima dată a câștigat Olimpiada Națională de Matematică, concurând cu elevi de toate categoriile și nivelurile, iar mai apoi inclus în lotul României a obținut medalia de argint la un important concurs internațional de științe organizat în Yakutia, Federația Rusă.

Pentru aceste rezultate deosebite, Tudor nu și-a sacrificat însă viața de adolescent. Din contră, elevul botoșănean spune că atuul său a fost relaxarea și lipsa presiunii. A făcut totul din pasiune pentru matematică și pe deasupra a abordat și o nouă strategie.

Totodată Tudor are și alte pasiuni. Îi place informatica, ar vrea să învețe mai multă fizică dar face și mult sport, în special joacă fotbal.

Mai mult decât atât matematicianul botoșănean și-a găsit o nouă vocație. Cea de actor amator. Elevul botoșănean face parte din renumita trupă botoșăneană de teatru pentru liceeni, ”Drama Club”.

Pe viitor, Tudor Cardaș își dorește să se califice la Olimpiada Internațională de Matematică dar și la cea de lingvistică.

Citeste si:

Facebook Comments