VIDEO! Botoșăneni afectați de demență

Situație îngrijorătoare, la Botoșani! Tot mai mulți vârstnici ajung să sufere de demență. O spun medicii, o demonstrează și statisticile.

Din păcate bătrânii sunt aduși la spital destul de târziu, când deja și-au pierdut memoria, întâmpină dificultăți în realizarea unor activități, și ajung chiar în situația de a nu-și mai recunoaște nici proprii copii. Specialiștii susțin că situația ar putea fi ținută sub control dacă vârstnicii ar fi aduși la control la primele semne de boală.

Demența tinde să devină o boală a secolului, la bătrâni. Pe lângă alte probleme de sănătate, această afecțiune agravează existența bunicilor. Medicul de la Compartimentul de Geriatrie, a Spitalului Județean Mavromati, susține că se confruntă cu cazuri grave, iar la cabinet ajung pacienți care nu se mai pot exprima coerent, au pierderi de memorie și în cazul cărora apare confuzia.Vârsnicii afectați de demență, ar trebui să primească îngrijire la domiciliu. La Botoșani, acest aspect pare de domeniul fantasticului.

În general, această afecțiune apare la persoanele de peste 75 de ani însă situația s-a schimbat iar media de vârstă scade din ce în ce mai mult.

Demența poate fi provocată de mai mulți factori. De multe ori, amețeala este un simptom care conduce spre acest diagnostic.

Specialiștii recomandă controale periodice la medicul de familie sau la Cabinetul de Geriatrie pentru ca boala să fie depistată înainte de a fi prea târziu. Această afecțiune poate fi ținută sub control dar rareori se vindecă complet.

Citeste si:

Facebook Comments