Botoșăneni cu datorii la stat

Botoșănenii cu datorii la stat. Agenția Națională de Administrare Fiscală a făcut publică lista cu datornicii – persoane fizice. Din cei 187.230 de români datori, 1568 sunt botoșăneni. Debitele reprezintă obligaţii fiscale către bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale, bugetul asigurărilor pentru şomaj şi bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate.

Printre botoşănenii care apar pe listă se regăsesc exponenţi ai profesiilor liberale – în special avocaţi şi lichidatori judiciari, medici din diverse specialităţi, notari dar şi oameni de afaceri.

Primul botoşănean care apare în listă este afaceristul Cristea Petraru, fostul administrator al firmei C&C Company, cu o datorie de 1,5 milioane de lei. Apoi este notarul public Lili Bobu, cu datorii ce depăşesc 700 de mii de lei. Tot din rândul oamenilor de afaceri cu datorii la stat, “pe persoană fizică” face parte şi Dumitru Amişculesei, cu 128 de mii de lei debite la bugetul de stat.

Tot pe lista datornicilor apare și numele lichidatorilor judiciari Constantin Lulu Dascălu (cel care se ocupă de Apa Grup şi Termica) şi Liliana Bordianu.

Însă cel mai celebru nume de pe această listă este cea a primarului municipiului Botoșani Ovidiu Iulian Portariuc, care este trecut cu o datorie de 1.916 lei.

Citeste si:

Facebook Comments