VIDEO! Botoșăneni imobilizați, îngrijiți de rude

Situaţie disperată pentru câteva sute de bolnavi din judeţ, care au rămas, din această lună, fără asistenţă medicală la domiciliu. Bani pentru asta există, la Casa de Sănătate, dar nu mai sunt firme dispuse să intre în relaţii contractuale cu instituţia, mai ales că după ultimul control s-au ales cu amenzi de zeci de mii de lei.

Între timp, botoşănenii care au nevoie de astfel de servicii n-au altă alternativă decât să apeleze la rude sau cunoștințe ori să stea mai mult în spital, dar asta doar dacă sunt locuri.

Problemele au apărut la începutul anului, când administratorul uneia dintre cele două firme specializate a renunţat la contractul cu CAS. A venit apoi rândul celeilalte. Din cauza unor probleme şi reprezentanţii acesteia au ales să nu mai continue acitivitatea, iar pentru aprilie nici nu au mai încheiat acte adiţionale.

Aşa că, cel puţin o lună de zile, botoşănenii imobilizați ori cei bolnavi grav care trebuie să-şi continue tratamentul acasă nu mai au nicio soluţie. Reprezentanții Casei de Asigurări speră să rezolve problema odată cu noile contracte ce se vor semna până la sfârşitul lunii. Dar mâine e ultima zi şi până acum nu s-a arătat nimeni interesat.

Controalele ce au pus capăt colaborării cu CAS au avut loc anul trecut. În urma lor, una dintre firme a trebuit să restituie peste 50 de mii de lei iar cealaltă aproape jumătate. Asta după ce inspectorii au descoperit că angajate erau cadre medicale ce activau şi în alte locuri iar programele de lucru erau suprapuse uneori.

 

Citeste si:

Facebook Comments