VIDEO! Botoșăneni ridicați de mascați

Noi percheziții la persoane bănuite de comiterea de infracțiuni prin metoda ”Accidentul”. În cursul dimineții de astăzi mascații au descins la domiciliile unor indivizi din Botoșani dar și din Mehedinți. Oamenii legii au ridicat mai multe telefoane mobile, înscrisuri și sume de bani iar șase persoane au fost aduse la audieri la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

Prin metoda ”Accidentul”, gruparea de tineri cu vârste între 26-30 de ani au reușit să sustragă sume mari de bani de la vârstnicii creduli. Indivizii își alegeau victime sigure. Sunau la bătrâni și le spuneau că apropiați ai lor au fost implicați în grave accidente rutiere și că este nevoie de mulți bani. Sub efectul șocului, bătrânii nu mai stăteau pe gânduri și umblau la economii. Oamenii își dădeau seama prea târziu că au fost păcăliți.

În cursul dimineții de miercuri, au fost efectuate 7 percheziții domiciliare la indivizi din Botoșani și Mehedinți.

În urma activităților procedurale efectuate, a rezultat faptul că în perioada martie-iunie 2018, mai multe persoane, bărbați și femei, cu vârste cuprinse între 26 și 30 de ani, au apelat telefonic 12 persoane pe care le-au înșelat prin metoda ”Accidentul”.
Șase persoane au fost conduse la sediul IPJ Botoşani pentru audieri, în vederea luării măsurilor legale.Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională depășește 75 000 de lei.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de înşelăciune şi tentativă la înşelăciune, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi recuperarea întregului prejudiciu.

La acţiune au participat şi luptători SAS din cadrul IPJ Botoşani, poliţişti din cadrul IPJ Mehedinţi şi lucrători din cadrul IJJ Botoşani.

 

Citeste si:

Facebook Comments