Botoşănenii băgați în spital din cauza căldurii

Unitatea de Primiri Urgențe a fost luată cu asalt de botoșăneni toropiți de căldură. Zeci de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au căzut pe stradă ori li s-a făcut rău din cauza temperaturilor ridicate înregistrate în ultima perioadă. Medicul șef al UPU, Petre Rădăuceanu a spus că, în ultimile două luni, numărul celor care s-au prezentat pe secția de urgențe a crescut. Și asta din cauza căldurii. Cei mai afectaţi sunt bătrânii cu vârste cuprinse între 65-75 ani, cu boli cronice, dar și persoanele care au ignorat sfaturile medicilor.

Medicul șef de la Unitatea de Primiri Urgențe a spus că o parte dintre pacienții care s-au prezentat la UPU cu probleme din cauza căldurii au primit îngrijiri medicale după care au fost trimiși acasă cu tratament. În schimb, au fost și cazuri când, din cauza unor afecțiuni mai grave, oamenii au fost internați în spital.

Medicii recomandă botoşănenilor să evite deplasările la orele amiezii, să se hidrateze, să consume multe alimente bogate în vitamine și să se odihnească suficient.

Botoșănenii spun că încearcă, cât se poate, să respecte indicațiile medicilor.

Din fericire, pentru următoarele zile meteorologii anunță vreme frumoasă cu soare dar cu temperaturi ce nu depășesc 30 de grade Celsius.

Citeste si:

Facebook Comments