VIDEO! Botoșănenii, cei mai buni analiști pe Codul fiscal

Noul Cod Fiscal a creat controverse în întreaga țară! Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă și au protestat împotriva măsurilor legislative ce se vor opera din 2018.

Botoșănenii sunt confuzi când vine vorba de aceste modificări dar nu privesc cu optimism ceea ce se va întâmpla în noul an și sunt dezamăgiți de clasa politică de la putere.

Ordonanța de Urgență pentru modificarea Codului fiscal a fost adoptată de Guvern. O premieră legislativă în țara este prevederea transferului contribuțiilor de la angajator la angajat. Prin comunicate de presă, politicienii partidului roșu anunță majorări salariale, beneficii nenumărate.

La polul opus, sindicatele și patronatele susțin că ”revoluția fiscală” dictată de PSD este de fapt o ”bulversare fiscală” care va avea un impact devastator asupra sectorului privat.

Botoșănenii de rând nu înțeleg încă fenomenul.

Fără să le fie foarte clar, unii cetățeni sunt de părere că noile prevederi legislative sunt un tertip prin care cei de la putere o să aibă de câștigat. Multe promisiuni care nu vor avea însă cu ce să fie onorate.

Alt domn, alte explicații. S-a ajuns în această situație dificilă din cauza corupției.Concluziile sunt sumbre iar viitorul nu sună deloc bine.

Actul normativ prevede și scăderea impozitului pe venit de la 16% la 10% ceea ce va avea un impact dezastruos asupra bugetelor locale. Cota defalcată din impozitul pe venit este una dintre principalele surse de venit ale primăriilor ce va scădea dramatic de anul viitor.

 

Citeste si:

Facebook Comments